Podijeli

O nama

Aksa doo Zenica osnovana je 1989.godine sa sjedištem u Zenici, BIH.

Vlasnik i osnivač  je ugledni bosanskohercegovački arhitekta Zvjezdan Turkić.

Za svoj rad arhitekt Turkić je nagrađivan više puta – između ostalog u dva navrata je dobio nagradu Saveza arhitekata BiH za najuspješniju arhitektonsku realizaciju u Bosni i Hercegovini te je dobitnik je nagrade Grada Zenice za doprinos u oblasti arhitekture. Bio je prvi predsjednik Skupštine Asocijacije arhitekata BiH, predsjednik i član Komisije za polaganje stručnih ispita pri Ministarstvu prostornog uređenja BiH, kao i član Stručnog odbora za dodjelu ovlaštenja za arhitektonsko projektovanje pri istom Ministarstvu.

U svojih 27 godina postojanja Aksa je uspjela realizirati veliki broj projekata od značaja za državu,federaciju,kanton,grad kao i za privatne investitore,čime smo postali  jedna od vodećih projektantskih firmi u BIH.

U našem sastavu djeluju arhitektonski i konstruktivni biro koji zajedno sa vanjskim saradnicima omogućavaju uspješnu realizaciju i najsloženijih projektnih zadataka.

Imamo znanje, kapacitet i tehničke mogućnosti da kompetentno i odgovorno savladamo složenu problematiku inženjerskog projektovanja svih vrsta konstrukcija,sve oblike arhitektonskog projektovanja, kao i da pružimo kompletnu uslugu nadzora nad izvodjenjem radova.

Naš cilj  je  da spajajući iskustvo starijih inženjera i ideja koje donose mladi inženjeri na najbolji  i najefikasniji način odgovorimo zahtjevima investitora.

Licence i ovlaštenja

  • Ovlaštenje za obavljanje djelatnosti projektovanja broj:UPI/03-23-2-295/09 izdato od strane Federalnog ministarstva prostornog uređenja
  • Rješenje za obavljanje poslova nostrifikacije inozemne investiciono-tehničke dokumentacije Broj:UPI/03-23-2-67/10 izdato od strane Federalnog ministarstva prostornog uređenja
  • Licencu za izradu dijela tehničke dokumentacije za objekte visokogradnje Broj:3362/07 izdatu od strane Ministarstva za prostorno uređenje,građevinarstvo i ekologiju RS

Članstvo u profesionalnim organizacijama

Aksa d.o.o. Zenica je osnivač i član Udruženja inženjera konsultanata Bosne i Hercegovine.

Aksa d.o.o. Zenica je član  IAKS-a , Međunarodnog udruženja za sportske i zabavne sadržaje.

Organizaciona šema Aksa