O nama

Aksa doo Zenica osnovana je 1989.godine sa sjedištem u Zenici, BIH.

Vlasnik i osnivač je ugledni bosanskohercegovački arhitekta Zvjezdan Turkić.

Za svoj rad arhitekt Turkić je u dva navrata dobio nagradu Saveza arhitekata BiH za najuspješniju arhitektonsku realizaciju u Bosni i Hercegovini a dobitnik je i nagrade Grada Zenica za doprinos u oblasti arhitekture. Bio je prvi predsjednik Skupštine Asocijacije arhitekata BiH.

U svojih trideset i dvije godina postojanja Aksa je uspjela realizirati veliki broj projekata od značaja za državu,federaciju,kanton,grad kao i za privatne investitore,čime smo postali jedna od vodećih projektantskih kuća u BIH.

U posljednjih pet godina intenzivno smo prisutni na tržištu SAD.

Kao projektanti, uključeni smo u projekte od pružanja savjetodavnih usluga klijentima, izrade idejnih rješenja, idejnih projekata, glavnih projekata kao i izvedbenih projekata. Tokom faze gradnje objekata pružamo kompletnu uslugu nadzor nad izvodjenjem radova.

U našem sastavu djeluje odjeljenje arhitektonskog projektovanja, odjeljenje za projektovanje građevinskih konstrukcija, odjeljenje za fasadni inženjering koji zajedno sa vanjskim saradnicima omogućavaju uspješnu realizaciju i najsloženijih projektnih zadataka.

Imamo znanje, kapacitet i tehničke mogućnosti da kompetentno i odgovorno savladamo složenu problematiku inženjerskog projektovanja svih vrsta konstrukcija,sve oblike arhitektonskog projektovanja, kao i da pružimo kompletnu uslugu nadzor nad izvodjenjem radova.

U fokusu našeg djelovanja su čovjek, prostor i objekti u prostoru.

Naš misija je dobrim projektnim rješenjima obogatiti prostor, unaprijediti kvalitet življenja i doprinjeti očuvanju životne sredine.

Naš cilj je da spajajući iskustvo starijih inženjera i ideja koje donose mladi inženjeri na najbolji i najefikasniji način odgovorimo zahtjevima investitora.

Naš tim