1. Start
  2. /
  3. Projects
  4. /
  5. Sportski centar “Babin do”

POVEZANI PROJEKTI

Gradska arena Zenica

Gradska arena Zenica

Gradska Arena je projektovana kao multifukcionalna dvorana opremljena najsavremenijom opremom i osposobljena je za održavanje sportskih, klupskih, koncertnih i ostalih društvenih aktivnosti. Kapacitet dvorane je 6.300 mjesta.

Trening centar Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH

Trening centar Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH

Trening centar – Na lokaciji je projektovana izgradnja dva nogometna terena standardnih dimenzija 105,0×68,0 metara, jedan sa prirodnom a drugi sa vještačkom travom te natkriveni teren za mali nogomet sa vještačkom travom.

Sportski

Sportski centar “Babin do”

LOKACIJA

Planina Bjelašnica kod Sarajeva (općina Trnovo), Bosna i Hercegovina

POVRŠINA OBJEKTA

15.590 m²

POVRŠINA TERENA

2.588

POVRŠINA PARCELE

112.151

KLIJENT

Općina Trnovo

USLUGA

Arhitektonsko – urbanistički projekat, idejni i glavni projekat sportske dvorane, tribine, administrativnog objekta i relax objekta

Sportski centar “Babin do” smješten je na planini Bjelašnica na nadmorskoj visini cca 1300 metara. Dužina kompleksa centra je cca 451metar a širina cca 280 metara. Pri planiranju centra vodilo se računa da se u maksimalnoj mjeri zadrži postojeće crnogorično rastinje.Unutar kompleksa planirani su sljedeći sadržaji: Sportska dvorana, relax objekat, tribina kapaciteta 1000 gledalaca, administrativni objekat, hotel sa 4 zvjezdice,objekat vidikovac, četrnaest apartmanskih objekata.

PODIJELI: