Project photo
Project photo
Project photo
Project photo
Project photo
Project photo
Project photo

Sacral

Orčevići Mosque

Location

Orčevići, Željezno Polje, Žepče, Bosnia and Herzegovina

Area

343 m2

Client

Majlis of the Islamic Community of Žepče, Džemat Orčevići

Service

Conceptual and Main Project

The terrain which the mosque was designed on is on a very sharp slope. The plot is bounded by an existing road on the north side, and on the northeast side is the imam's house. On the southwest and southeast side there is a steep slope. There are no buildings nearby. On these sides, next to the existing building, an approach to the courtyard side of the building was formed as a console above the slope, and retaining walls were erected to form flattened parts of the courtyard.

The building has an irregular shape with maximum dimensions of 21.05 m x 12.40 m. It contains a low ground floor, ground floor, mahfil and minaret that is not physically connected to the building (outside the mentioned size).